Judo, Jiu-Jitsu en Taekwon-Do

Binnen Life Style Vitae leefstijlclub kun je ook verschillende budo sporten beoefenen. In onze aparte dojo worden dagelijks lessen gegeven.

Een van de leraren is Wim van Vorstenbos. Hij is al meer dan 50 jaar fanatiek actief in de budo sporten Judo en Jiu-Jitsu en is een van de toonaangevende judoka's en jiujitsuka's in Nederland. Wim heeft de 8ste Dan in Judo en 9e Dan Jiu-Jitsu.

Peter Vergroesen verzorgt de Taekwon-Do lessen binnen Life Style Vitae. Peter heeft de 7de Dan Taekwon-Do.

Judo

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst. Het woord betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'. Een beoefenaar van het judo heet een judoka. Judo is een sport die wereldwijd beoefend wordt en tevens een olympische sport

Jiu-jitsu

Jiu-Jitsu kan vertaald worden als "zachte kunst" of nog correcter als "soepele techniek". Het is ook een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. De beoefenaar ervan heet een jiujitsuka. Jiu-Jitsu is geschikt voor jong en oud. In het Jiu-Jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken.

Taekwon-Do

Dit is een vorm van een ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon hand of vuist en do de manier of de weg. Taekwon-Do is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel: zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid. Het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect. Voor meer informatie: www.VitaeTKD.nl

IK HEB INTERESSE IN "BUDO"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "BUDO"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.