Een korte cursus (4 bijeenkomsten) om waarin je up to date geraakt qua kennis over vitaal bewegen en vitale voeding, leert over werken aan duurzame gezondheid en meer energie en vitaliteit, inzicht krijgt in hoe los te komen van voeding indoctrinaties, hoe je mentale kracht kan ontwikkelen en hoe je eventueel anderen kan adviseren op gebied van Leefstijl als medicijn inzetten.

Het gezond leven ‘recept’ ontrafeld!

In deze cursus wordt de WHO beweeg- en preventie richtlijn en de Gezondheidsraad voedingsrichtlijn centraal gesteld. Samengevat bevatten de beweeg- en voedingsrichtlijnen het meest uitgebreide en unieke preventieve leefstijl ‘recept’. Aangevuld met de visie en ervaringen vanuit de Blue Zones hebben we een recept in handen, waarvan je zou willen en hopen dat iedereen dat recept toepast en daar de vruchten van plukt.

Toepassing en implementatie, de grote uitdaging!

Niet alleen de bekendmaking van de nieuwe beweeg- en voedingsrichtlijn is een uitdaging, de meeste mensen zitten gevangen in leefpatronen, leefstijl rituelen, overtuigingen en indoctrinaties die de gezondheid niet ten goede komen. Om optimaal gebruik te maken van de aanwezige inzichten is het belangrijk om collectief het kennisniveau te optimaliseren, maar ook om te kijken hoe we doo eventuele belemmeringen heen kunnen breken. Daarvoor is het belangrijk dat we ons meester maken van hoe we onze intrinsieke motivatie zelf kunnen ontwikkelen.

In deze cursus gaan we niet alleen de leefstijl kompas voor onszelf inrichten, we gaan ook manieren leren om die kompas sterk te maken, het risico op terugval steeds verder te verkleinen en onze intrinsieke drive sterker te maken om de juiste keuzes te kunnen blijven maken.

Resultaat

Na deze cursus heb je niet alleen je eigen persoonlijke Leefstijl Kompas opgesteld, ook ben je up to date qua kennis over vitaal bewegen en vitale voeding, weet je hoe te werken aan duurzame gezondheid, heb je meer energie en vitaliteit, ben je meer los van voeding- en leefstijl indoctrinaties, heb je een strategie ter beschikking om je persoonlijke mentale kracht te ontwikkelen en om meer te leven vanuit vrije wil.

Voor wie

Deze cursus is ontwikkeld voor mensen die bewust kiezen voor een gezondere leefstijl, die er werk van willen maken om nu door te zetten, duurzaam resultaat willen bereiken, af willen vallen of gewoon fitter willen leven. De cursus is ook voor mensen die in een opvoedkundige of adviserende rol functioneren, zoals ouders, leerkrachten, trainers, praktijk ondersteuners, WMO consulenten, enz..

Cursusdata: 4 cursusavonden
Tijd: 19.15 uur tot 21.00 uur
Kosten: 75,- inclusief cursusmateriaal

Informatie en/of inschrijven kan via het contactformulier, infoteam@lifestylevitae.nl of bel 0495-459100

IK HEB INTERESSE IN "LEEFSTIJL ALS MEDICIJN - DE CURSUS"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "LEEFSTIJL ALS MEDICIJN - DE CURSUS"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.