Starten met bewegen in Weert
Een sterk lijf
Betere balans
Optimale spierkwaliteit
Alles leren over effectieve spiertraining

Spier opbouwend preventieprogramma

Preventiecentra kunnen een grote rol spelen in het terug op kracht komen van mensen na de corona crisis periode. Niet alleen iedereen die minder is gaan bewegen en hierdoor fitheid en weerstand verloren is en wat kilootjes erbij, ook mensen die corona gehad hebben, in het ziekenhuis gelegen hebben, vaak langdurig bedlegerig en vele kilo’s spiermassa verloren zijn.

Life Style Vitae leefstijlclub is ook erkend NL Actief preventiecentrum en biedt al preventie programma’s aan voor obesitas, NAH, diabetes en samen met Life Style health & prevention specifieke beweegprogramma’s voor reuma, COPD en meer.

In samenwerking met Nieuwe Gezondheid is dit programma ontwikkeld dat er specifiek op gericht zijn terug op kracht te komen.

Fase 1: belastbaarheid verhogen

Fase 1 van het programma gaat niet over resultaat, maar puur over het verhogen van de belastbaarheid, aansterken dus en kennismaken met de meest primaire oefeningen die de kracht nodig hebben. In de regel duurt deze fase 2 weken, maar dat zou ook wat langer kunnen zijn, afhankelijk van de persoon.

Fase 2: optimalisatie

In de 2e fase wordt langzaam, maar gecontroleerd en met afstemming, de weerstand en intensiteit iets opgebouwd. Dit kan ook betekenen dat de frequentie iets omhoog gaat in deze fase, maar uiteraard uitsluitend als dat lichamelijk en conditioneel ook kan. In de regel duurt deze fase tussen de 4 en 8 weken.

Fase 3: resultaat

Deze fase is erop gericht effectief te trainen om de spiermassa weer terug op te bouwen en de conditie te verbeteren. Er wordt natuurlijk gekeken naar eventuele additionele persoonlijke doelstellingen en die worden meegenomen in een toegespitst beweeg- en spierversterkend plan. De duur van deze fase is sterk afhankelijk van de doelstellingen van de deelnemer.

Fase 4: onderhoud

Zijn we weer terug op kracht, dan is het belangrijk om niet terug te vallen. Daar is de onderhoudsfase voor. Met regelmaat wordt de lichaamssamenstelling gemeten waaronder vetpercentage, vetmassa en spiermassa, om te bewaken of het behaalde resultaat behouden wordt, want anders wordt bijgesteld.

Waar nodig en wenselijk wordt er ook naar het voedingspatroon gekeken en worden ook hier verbeterstappen in gemaakt.

Effecten van het programma;

Het programma is erop gericht primair 4 hoofddoelen te realiseren;

 • De weerstand verhogen
 • Spiermassa terugkrijgen en sterker worden
 • Het uithoudingsvermogen verbeteren en fitter worden
 • De algemene gezondheid verbeteren

Iedere deelnemer kan hier zelf nog een of meerdere persoonlijke doelstellingen aan toevoegen, zoals afvallen, verminderen van rug- of nek klachten, gezonder leven met diabetes, enz.

Inhoudelijk:

 • Er wordt gestart met een gezondheidsanalyse, leefstijlscan, doelen analyse, lichaamssamenstelling en fitheidstest
 • Op basis van de testen en doelen wordt een 1e fase programma opgesteld
 • Na twee weken wordt het fase 2 programma opgesteld en toegelicht
 • Na 4 tot 8 weken wordt de lichaamssamenstelling herhaald en wordt het resultaatprogramma opgesteld en toegelicht
 • Samen met de deelnemer wordt bepaald wanneer het onderhoudsprogramma wordt ingezet, amar na 12 weken is er weer een lichaamssamenstellingsanalyse

Wat krijg je als deelnemer;

 • Een persoonlijk beweeg en trainingsplan
 • Advies ten aanzien van voeding na de leefstijlscan
 • Het boekje: Spier!START, met de 5 gouden regels van optimale spiertraining
 • Een persoonlijk Leefstijlclub account met daarin een ‘Home workout’ oefen dossier

Zelf de methode kiezen

Niet iedereen is het zelfde. Voor de een is het gemakkelijk en wenselijk om bij Life Style Vitae leefstijlclub een sport en trainingsprogramma te starten, voor de ander is dat nog een te grote stap. Daarom biedt Life Style Vitae leefstijlclub de mogelijkheid hierin zelf te kiezen;

 1. Je kan lid worden bij Life Style Vitae leefstijlclub en volg het programma dan zonder extra kosten. Je wordt dan uitgenodigd voor de vrijblijvende introductie.
 2. Je kan eerst het 6 weken programma bij Life Style Vitae leefstijlclub volgen, daarna kan je besluiten om door te gaan.
 3. Je kan het programma eerst thuis opstarten.

Interesse?

Mail naar infoteam@lifestylevitae.nl en wij zorgen ervoor dat je meer informatie ontvangt.

IK HEB INTERESSE IN "SPIER!START"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "SPIER!START"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.