Yin yoga is helend, rustgevend, ontspannend, heerlijk en voor iedereen toegankelijk. Yin yoga werkt op fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

In Yin Yoga worden vooral zittende en liggende houdingen gebruikt waarbij stretch en compressie wordt gezocht. De spieren worden losgelaten, zodat het bindweefsel soepeler kan worden.

Yin yoga brengt balans na ingrijpende gebeurtenissen in je leven, blessures, chronische klachten, burn-out, depressies, ziekte en stressgerelateerde klachten met respect voor ieders persoonlijke weg. Er is plaats voor alles wat er is in iemands leven en lijf. Bij Yin yoga gebruiken we niet ons lichaam om in de houding te komen, maar de houding om meer in ons lichaam te komen. Dit alles in een veilige, koesterende, voedende omgeving. Yin Yoga werkt op het bindweefsel. Daarmee is deze yogavorm uniek, want in elke yogavorm of sport werkt men met de spieren. Bindweefsel/facia zit overal in het menselijk lichaam en is zeer stug. Er wordt vooral zittend en liggend gewerkt met een neutrale ademhaling. Je blijft 3-5 minuten in een houding terwijl je op zoek gaat naar stretch, compressie en ontspanning. Indien nodig wordt er assisted-Yin toegepast om iedereen te helpen. Dit kan i.v.v. props en/of manueel. De spieren mogen ontspannen zodat het bindweefsel/facia kan gaan stretchen en vernieuwen. Facia is stug en heeft langere tijd nodig om losser te worden. Binnen in de facia komt vocht vrij en er worden nieuwe cellen aangemaakt. De facia is vervolgens minder stug met flexibelere gewrichten als gevolg. Er ontstaat ook meer ruimte voor de banden en pezen.

Er wordt gewerkt vanuit de 3 energielichamen: het fysieke-, emotionele- en mentale lichaam. Tijd, zwaartekracht en stilte zijn de pijlers van yin yoga Tevens is er een positieve stimulatie voor de organen, meridianen en chakra’s. Op deze manier onderhoud je je lichaam en geest op een heel relaxte manier. Dit alles heeft een diepe uitwerking op het lichaam en geest. Yin yoga is geschikt voor iedereen met en zonder fysieke beperkingen.

Voor een Yin yogales heb je geen ervaring, conditie of ambitie nodig. Alles is goed zoals het is en je gaat op zoek naar je eigen barrières en grenzen. Het is voor iedereen en elke leeftijd (vanaf 16 jaar) toegankelijk.

De lessen worden gegeven door Monique Cuijpers.

Monique Cuijpers

IK HEB INTERESSE IN "YIN YOGA"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "YIN YOGA"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.