Afvallen met Leefstijl cursus

Op een gezonde manier afvallen is een flinke uitdaging in deze maatschappij. Er worden duizenden zogenaamde oplossingen voorgeschoteld en de afslank goeroes vliegen je om de oren. Wetenschappelijk gezien weten we inmiddels wat we als ineffectieve quick-fix kunnen betitelen en vanuit de Gecombineerde Leefstijl Interventie onderzoeken is er ook een gevalideerde aanpak bekend, die niet alleen voor duurzaam resultaat zorgt, maar ook de gezondheid verbetert. John van Heel begeleidt al vanaf 1986 mensen met overgewicht en obesitas en schreef onlangs 3 boeken over gezond bewegen, gezonde voeding en een ondersteunende mindset. Hiervoor bestudeerde hij de beschavingen, filosofen en onderzoekers in de geschiedenis, die zich met het leefstijl en gewicht vraagstuk bezig hebben gehouden. Al die cruciale inzichten zijn nu samengevat in de 12 delen cursus ‘AFVALLEN met LEEFSTIJL’

In 12 bijeenkomsten van 1,5 uur, ontvang je niet alleen al deze inzichten, je krijgt ook strategieën aangereikt om ze meteen in je leefstijl toe te passen. Geen quick fix dus, geen diëten, maar een stap voor stap naar een gezonder gewicht programma.

Wat je gaat leren in deze cursus:

 • Alles over de unieke Health Management formule, welke inzicht geeft in de primaire pijlers, die gedurende de geschiedenis van de mensheid onderzocht en ontwikkeld zijn om mensen gezonder te maken.
 • Wat de impact is van langdurig zitten op onze stofwisseling.
 • Hoe je binnen een paar minuten de vetstofwisseling kan activeren.
 • Wat sarcopenie is en waarom dat het belangrijk is dit af te remmen voor je metabolisme.
 • Het 21/7 concept, wat al honderden mensen naar een gezonder gewicht heeft geholpen.
 • De 7 essentiële inzichten van bewegen als medicijn.
 • Wat zijn de meest effectieve beweegactiviteiten om de vetstofwisseling te activeren?
 • Methoden om je bloedsuiker beter te managen en waarom dat cruciaal is voor een gezond gewicht.
 • Wat de impact is van te hoge consumptie van enkelvoudige en geraffineerde koolhydraten op het gewicht en de gezondheid.
 • Methoden om je microbioom, wat ons tweede brein wordt genoemd, gezond te houden.
 • De 8 essentiële inzichten van voeding als medicijn.
 • Wat is nu eigenlijk eten om af te vallen?
 • Wat is breinologie en hoe ons (geconditioneerde) denken onze leefstijl, gezondheid en toekomst beïnvloed.
 • Wat het verschil is tussen een gefixeerde mindset en groei mindset, wat is de relatie hiervan met overgewicht en hoe je die groei mindset bij jezelf kan versterken.

Dit is slechts een kleine greep uit de thema’s die in deze cursus besproken gaan worden.

Woensdag avonden 19.00 uur tot 20.30 uur

Op elke 2e woensdag avond van de maand vindt er een Afvallen met Leefstijl lezing plaats, in totaal 12 bijeenkomsten van 1,5 uur. Deze bijeenkomsten vinden op de Houtstraat plaats, maar ze worden ook opgenomen, voor de mensen die de lessen liever online bekijken. Samenkomen voor de cursus is echter zeker waardevoller en effectiever.

Deze cursus is een ideale kennis update voor iedereen die ooit een afslankprogramma gevolgd heeft of hier nog mee bezig is, en super waardevol voor iedereen die alles wil leren over duurzaam gezonder leven, wat de meest effectieve manier is om gezond af te vallen en hoe een gezonde leefstijl echt in elkaar zit.

Een belangrijk deel besteden we ook aan, hoe het aan te pakken, als je al vaak geprobeerd hebt om leefstijl aspecten te veranderen, maar dat nog niet gelukt is. Wat is hier de oorzaak van, hoe kan je dat wat je afremt bij jezelf herkennen, wat is er voor nodig om dat te veranderen en hoe kan je er mentaal sterker in worden om in de toekomst door te kunnen zetten?

Ervaringen delen, vragen stellen en elkaar helpen!

Een andere grote meerwaarde van deelname aan de Afvallen met Leefstijl cursus is, dat je samen een reis aangaat naar een duurzaam gezondere leefstijl en gewicht. Je kan vragen stellen, krijgt extra uitleg en kan ervaringen delen.

Inschrijven en kosten

De kosten voor niet leden van Lifestyle Vitae leefstijlclub bedragen 27,- euro per maand voor de cursus (exclusief sport lidmaatschap) en de drie online 12 weken programma’s Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH. De kosten voor leden van Lifestyle Vitae leefstijlclub bedragen 10,- euro per maand.

Op elk moment inhaken

Je kan op elk moment, op de tweede woensdag van elke maand, inhaken en starten met de cyclus van 12 bijeenkomsten, zodat je altijd alle bijeenkomsten en thema’s gevolgd hebt. Mis je een bijeenkomt, dan ontvang je van die bijeenkomst de opname, om hem terug te kunnen kijken.

Inschrijven kan aan de balie of mail naar infoteam@lifestylevitae.nl. Mail je naam en telefoonnummer door, of je lid of geen lid bent van Lifestyle Vitae leefstijlclub en in welke maand je in wil haken.

IK HEB INTERESSE IN "AFVALLEN MET LEEFSTIJL CURSUS"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "AFVALLEN MET LEEFSTIJL CURSUS"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.