Life Style Vitae Leefstijlclub ontvangt certificaat hersenletsel.

Logo NAH (niet-aangeboren hersenletsel)Een jaar na de lancering van het project Meet me @ the Gym van de Edwin van der Sar Foundation en Hersenstichting Nederland hebben de eerste Fit!vak sportcentra het keurmerk Hersenletsel behaald. Dit keurmerk biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland. Ook Life Style Vitae Leefstijlclub is ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel. Life Style Vitae garandeerd een geschikte sportomgeving zonder al te veel prikkels, persoonlijke aandacht en een specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding.

Life Style Vitae en de instructeurs zijn na een intensieve training opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn voor mensen met hersenletsel. Het project voorziet verder in een jaarlijkse bijscholing van onze instructeurs.

In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 85.000 (nieuwe) mensen te maken met een of andere vorm van hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, hersenbloeding of ongeluk. Zowel lichamelijke als cognitieve problemen zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Sporten is een cruciaal middel om deze problemen aan te pakken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds vaker dat lichaamsbeweging niet alleen ons lijf, maar ook ons brein in conditie houdt. Vanuit dat perspectief hebben de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation de handen ineen geslagen om het sporten in een fijne omgeving mogelijk te maken en mensen te motiveren om weer in beweging te komen.

John van Heel, eigenaar van Life Style Vitae “Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep echter aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Daarom moeten wij voor hen bepaalde drempels wegnemen en een aangepast programma aanbieden. Sporten waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Wij ervaren dat het keurmerk hersenletsel helpt om mensen met NAH weer aan het sporten te krijgen. Dat is iets waar we als leefstijlcentrum graag aan bijdragen.”

Meer informatie over het project en de aangesloten fitnesscentra vindt u op www.meet-me-at-the-gym.nl

Mensen met een niet aangeboren hersenletsel die een keer willen ervaren of vernemen wat de mogelijkheden zijn, mail naar infoteam@lifestyleviytae.nl voor een afspraak, of bel 0495-459100

IK HEB INTERESSE IN "SPORTEN MET NAH"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "SPORTEN MET NAH"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.