Gezond leven, we hebben het allemaal niet vanzelfsprekend meegekregen. We zitten bovendien de laatste eeuw steeds meer en langer, de voedingsmiddelen industrie verleidt ons doorlopend naar ongezonde voeding en daar bovenop krijgen we momenteel per week evenveel stressprikkels, dan 50 jaar geleden in een jaar. Een mix die ervoor heeft gezorgd dat overgewicht en obesitas is toegenomen van 10% in 1950 naar meer dan 55% in 2024. Ook chronische aandoeningen blijven toenemen, momenteel heeft al meer dan 52% van de volwassenen een of meerdere chronische aandoeningen en dat komt steeds meer voor bij de jeugd.

Het gezond leven recept is bekend!

Gelukkig is de wetenschap en de ervaring in de praktijk zover dat we nu weten wat het ‘gezond leven recept’ is. Daarin speelt bewegen, sport en spiertraining een cruciale rol, maar ook voeding, stressmanagement, bewustwording in zijn algemeen en een gezonde mindset.

Lifestyle Vitae leefstijlclub staat voor duurzame gezonde leefstijl en ondersteunt mensen om gezonde keuzes te maken en een gezonde leefstijl toe te passen. Dat doen we met het aanbieden van sportieve en ontspanningsactiviteiten, met programma’s voor een gezond gewicht en gezond ouder worden en door het aanbieden van opleidingen op dit vlak, in samenwerking met EFAA opleidingen.

EFAA opleidingen

Leren over gezonder en actiever leven!

Voor iedereen die meer wil leren over gezonder leven of zelfs andere mensen wil ondersteunen hierin, hebben we een zorgvuldig samengesteld overzicht van opleidingsmogelijkheden samengesteld.

Leefstijl basis cursus - online zelfstudie

Leefstijl basis cursus - online zelfstudie

Ben jij geïnteresseerd in hoe het lichaam functioneert, wat de beweegrichtlijn is, wat de invloed is van bewegen of de verschillende lichamelijke systemen en wat het BRAVO principe inhoudt?

EFAA ontwikkelde voor de leefstijl fan een leefstijl basis introductie e-learning reeks van 3 korte e-learning programma’s; Actief leven, Een Gezonde Leefstijl en Een Gezond Lichaam.

meer infoinschrijven

Fitness Trainer A - level 1: Functionele anatomie

Fitness Trainer A - level 1: Functionele anatomie

Dit is je eerste kennismaking met een theoretisch basiskennis fitness en is tevens een basis van de erkende Fitnesstrainer A opleiding, namelijk, de e-learning functionele anatomie. Dit is een interactieve e-learning, waarin je betrokken en geboeid blijft door de gehele opleiding.

meer infoinschrijven

Fitness Trainer A - level 1.5: Inspanningsfysiologie

Fitness Trainer A - level 1.5: Inspanningsfysiologie

Wil jij meer leren over fitness, over de energiestofwisseling, over de fysiologie van ons hart- en longsysteem en over trainingsadaptatie, dus hoe ons lichaam reageert op verschillende vormen van bewegen en belasting? In deze e-learning inspanningsfysiologie, krijg je alles te weten over fysiologie en wat je zelf meteen in de praktijk kan gebruiken. De stof wordt op een interactieve manier gebracht, waardoor je actief door de stof heen kan lopen. Dit is een interactieve e-learning, waarin je betrokken en geboeid blijft door de gehele opleiding. Als je dit level doorlopen hebt, beschik je over een sterke basiskennis inspanningsfysiologie.

meer infoinschrijven

Fitness Trainer A - level 2: Trainingsleer

Fitness Trainer A - level 2: Trainingsleer

Wil jij meer leren over hoe te trainen voor optimaal effect, hoe een training samen te stellen en welke trainingsprincipes je kan toepassen? In deze e-learning Trainingsleer, krijg je alles te weten over trainingsvariabelen, spiertrainingsvormen, het 4 fasenplan van spiertraining en meer. Ideaal om je eigen training te optimaliseren en een goeie basis om door te groeien. Dit is een interactieve e-learning, waarin je betrokken en geboeid blijft door de gehele opleiding. Als je dit level doorlopen hebt, beschik je over een sterke basiskennis trainingsleer, om de volgende stap te kunnen maken naar Erkend Fitnesstrainer, Personal Trainer of coach.

meer infoinschrijven

Assistent Fitnesstrainer (EQF niveau 2) opleiding

Assistent Fitnesstrainer (EQF niveau 2) opleiding

Steeds meer is er behoefte in de fitnessbranche aan opstartende begeleiders, die als motivator kunnen fungeren en wellicht door willen groeien naar fitnesstrainer A. De opleiding Assistent Fitnesstrainer is een uitgebreide kennismaking met fitness en de achterliggende theorie. De Assistent Fitnesstrainer (niveau 2), zoals de naam al zegt, assisteert de fitnesstrainer, echter deze oplkeiding is ook uitermate geschikt om jezelf als fitnesser te verdiepen in de materie van fitness en training. Je zou kunnen gaan voor het diploma Assistent Fitnesstrainer niveau 2 dat hierbij hoort, maar je kan de opleiding ook uitsluitend voor de kennis doorlopen zonder het examen te doen.

meer infoinschrijven

NL Actief Fitnesstrainer A opleiding

NL Actief Fitnesstrainer A opleiding

Je kan bij EFAA je Fitnesstrainer A diploma behalen vanuit thuis, in een online opleiding of live op locatie. Je krijg bij alle drie een online e-learning studie programma ter beschikking, waar je op eigen tempo doorheen kan lopen en meteen na inschrijving mee aan de slag kan. Tevens krijg je een video dossier van oefenstof en examenvoorbereiding ter beschikking, zodat je goed voorbereidt bent op je theorie- en praktijkexamen. De Fitness Opleiding van EFAA leidt je op tot nationaal erkend NL Actief (voorheen Fit!vak) Fitnesstrainer A, het internationaal EREPS niveau 3 certificaat en we bereiden je ook voor om op een praktische en kwalitatieve manier aan de slag te gaan als Fitnesstrainer.

Fitness A op locatie

meer infoinschrijven

Fitness A live online

meer infoinschrijven

Fitness A online zelfstudie

meer infoinschrijven

NL Actief Fitnesstrainer B opleiding

NL Actief Fitnesstrainer B opleiding

Heb je al een Fitnesstrainer A diploma van NL Actief en wil je door ontwikkelen naar Fitnesstrainer B? De Fitnesstrainer B opleiding is een vervolgopleiding voor diegene die in het bezit zijn van het Fitnesstrainer A diploma. Na deze opleiding ben je in staat om professionele 1-op-1 personal training aan te bieden aan diverse doelgroepen.

meer infoinschrijven

NASM Personal Trainer opleiding

NASM Personal Trainer opleiding

Wil jij een personal trainer worden? EFAA Opleidingen is nationaal coördinator van de internationaal meest erkende en gewaardeerde NASM Personal Trainer opleiding (National Academy of Sports Medicine) in Nederland. Na het met goed gevolg afronden van deze opleiding, ontvang je het Europees of het US erkend NASM personal trainer diploma. De gouden standaard onder de Personal Trainer opleidingen. (EQF 4 erkend door Europe Active), 7 lesdagen, originele NASM CPT boek.

meer infoinschrijven

Beweegcoach - online zelfstudie

Beweegcoach - online zelfstudie

In deze online zelfstudie opleiding krijg je niet alleen inzicht in de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad en de World Health Organization, ook ontvang je middelen om dit gemakkelijk met leden/klanten/cliënten te communiceren en eventueel een compacte persoonlijke analyse en advies toe te passen.

meer infoinschrijven

Voedingscoach - online zelfstudie

Voedingscoach - online zelfstudie

In deze voedingscoach online zelfstudie krijg je niet alleen inzicht in de geschiedenis van ons voedingspatroon, wat er mis is met onze huidige voeding, wat het effect daarvan is, wat de nieuwe voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad en de World Health Organization zijn en hoe we om kunnen switchen naar duurzaam gezonder eten. Ook ontvang je middelen om dit gemakkelijk met leden/klanten/cliënten te communiceren en eventueel een compacte persoonlijke analyse en advies toe te passen.

meer infoinschrijven

Leefstijlcoach - NL Actief – niveau 4 - online zelfstudie

Leefstijlcoach - NL Actief – niveau 4 - online zelfstudie

Naast de fysieke aspecten van een gezondere leefstijl - waarvan het Leefstijlcoach niveau 4 boek, wat onderdeel is van de opleiding, een samenvatting geeft uit de literatuur van de studieboeken Fitnesstrainer niveau 3 en Fitnesstrainer niveau 4 - is er in deze opleiding ook veel aandacht voor belangrijke leefstijlfactoren, zoals gedragsverandering, voeding, slaap, geluk en mindset. De opleiding is een efficiënte en snelle route om je verder te ontwikkelen tot leefstijlcoach en een bijdrage te (gaan) leveren aan een grote sociaal-maatschappelijke uitdaging: meer fittere, vitalere en gezondere Nederlanders.

meer infoinschrijven

Groepstraining opleidingen

Wil jij bootcamp lessen gaan geven, of running instructeur worden, steples of spinning les geven, of liever Zumba, Yogirya, boxing of Nirvana lessen, kijk dan hier naar de mogelijke opleidingen.

meer info

IK HEB INTERESSE IN "OPLEIDINGEN FITNESS EN LEEFSTIJL"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "OPLEIDINGEN FITNESS EN LEEFSTIJL"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.