Foto: Smile fotografie

Mijn naam is Henny Erkens, ruim 40 jaar actief geweest in de journalistiek, intussen tien jaar met pensioen en veel tijd gestoken in twee sportieve liefhebberijen, hardlopen en met de racefiets op pad. In die laatste tien jaren is er een hobby bijgekomen, te weten training geven aan degenen die het belangrijk vinden om in BEWEGING te blijven. Dat kan op tientallen manieren, waaronder hardlopen.

Dat bracht mij bij de Atletiekunie, die in Sportcentrum Papendal bij Arnhem thuis is en waar de basis ligt van het hardlopen binnen de atletiek. Vervolgens leidde dat tot het geven van trainingen op de plaatselijke atletiekbaan in Weert. Na zo’n tien jaar is het zover dat er een eind aan komt en het tijd is voor ‘iets anders’. Min of meer toevallig kwam ik in contact met John van Heel, directeur van Life Style Vitae leefstijlclub, die al enige tijd op zoek was naar een hardlooptrainer. Dat brengt het één naar het ander!

We gaan starten met een cursus van zes maanden voor beginnende hardlopers. De cursus zal plaatsvinden op woensdag van 17.00 tot 18.00 uur: een half uur vol oefeningen en de tweede helft in een rustig tempo hardlopen. De training van een uur bevat oefeningen die te maken hebben met looptechniek, loopscholing, balanstechniek en een kort hardloopprogramma. Dat laatste heeft te maken met de vorderingen die in de loop van de cursus zichtbaar zijn. Het gebruik van hardloopkleding is wenselijk; het prijsniveau van die kledij is heel verschillend en afhankelijk van ieders persoonlijke belangstelling.

Wij bieden overigens ondersteuning en voordeel in de aanschaf van sportschoenen.

De hardloop cursus gaat bij voldoende deelname van start dus meld je snel aan, zodat we weten dat je deel wilt nemen. Je beslist pas definitief nadat je akkoord hebt gegeven op de dag en tijd van de training.

De cursus kost 75 euro voor leden van Life Style Vitae, 125 euro voor niet-leden en start bij voldoende inschrijvingen dus meld je snel aan via infoteam@lifestylevitae.nl

IK HEB INTERESSE IN "HARDLOOPCURSUS VOOR BEGINNERS"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "HARDLOOPCURSUS VOOR BEGINNERS"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.