Hoe ouder we worden, des te belangrijker het wordt om goed voor ons lijf te zorgen. Vanaf ons 30e levensjaar begint ons lichaam te degenereren, neemt onze spiermassa af (Sarcopenie). Hierdoor verlaagt ons metabolisme (energie stofwisseling), krijgen we sneller overgewicht, verzwakken onze botten (osteoporose), krijgen we sneller bloedsuiker pieken, waardoor diabetes op de loer ligt, we verliezen balans en coördinatie, waardoor de kans op vallen en botbreuken verhoogd, onze spierkracht gaat achteruit, waardoor we sneller blessures kunnen krijgen, en zo gaat het nog wel even door. De World Health Organisation heeft in 2009 nieuwe beweegrichtlijnen gepubliceerd, die door de Gezondheidsraad in 2017 in de nieuwe beweegrichtlijnen zijn overgenomen en gepubliceerd.

Verlagen biologische leeftijd

Het verliezen van de spiermassa, wat start na ons 30e levensjaar, is voor lange tijd en tot op hoge leeftijd niet alleen af te remmen, maar zelfs om te keren. De preventieve werking hiervan is ongekend en significant. Belangrijk hierin is dat er een goede mix van beweegactiviteiten gebruikt wordt, die is afgestemd op de leeftijd en belastbaarheid.

Expertise

Life Style Vitae leefstijlclub heeft in de afgelopen 35 jaar expertise opgebouwd over leefstijl als medicijn, bewegen als medicijn en healthy aging, en deze vertaald naar het Senior Fit programma.

Leefstijl- en fitheidsanalyse

Iedereen start bij voorkeur vanuit het eigen fitheidsniveau om de persoonlijke lichamelijke fitheid op te bouwen, wat overigens op elke leeftijd nog kan, zelfs boven de 80 jaar. Daarom start iedere senior met een leefstijl- en fitheidsanalyse. Hoe is de conditie, de lichaamssamenstelling, de bloeddruk en de gezondheid? Maar er wordt ook een compacte analyse gemaakt van het beweegpatroon en voedingspatroon, en iedere deelnemer ontvangt persoonlijk advies.

Gezellig gezond bewegen

In de Fit Plus lessen van Life Style Vitae leefstijlclub sport u met leeftijdsgenoten. Gezellig, iedereen op eigen niveau en lekker gezond. Er kan ook gekozen worden om naast de groepsles Fit Plus, nog additioneel zelfstandig te werken aan spierkracht of conditie. Daarvoor wordt dan een persoonlijk sport- en beweegplan opgesteld.

Half jaarlijkse fitheidsanalyse

Minimaal 1 keer per half jaar, maar indien wenselijk vaker, wordt de fitheidsanalyse herhaald en wordt het beweegprogramma, waar nodig en wenselijk, aangepast.

65 plus voordeel

Wij zijn sterke voorstander van langdurig de eigen regie houden over het leven. Daarvoor is een actieve leeftijd cruciaal want we beginnen vanaf ons 30e levensjaar structureel 1% spiermassa te verliezen (sarcopenie) met alle gevolgen van dien. Om 65 plussers extra te motiveren actief te blijven, bieden wij een speciaal 65 plus voordeel tarief op het reguliere lidmaatschap.

Eerst proberen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u het eerst eens wilt uitproberen. Daarom bieden wij een 12 weken Senior Fit proef programma aan. Bevalt het u, dan kunt u kiezen voor een lidmaatschap.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende introductie via infoteam@lifestylevitae.nl of via onderstaande buttons. U bent van harte welkom en een lekker bakje koffie of thee staat voor u klaar.

IK HEB INTERESSE IN "SENIOR FIT PROGRAMMA"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "SENIOR FIT PROGRAMMA"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.