X-Fittt gecombineerde leefstijl interventie (gli) start in weert

X-FITTT GLI logoEind 2018 ondertekende onze overheid het sport & preventieakkoord. Sportbonden, overheid, Ministerie van Volksgezondheid en andere belangrijke partijen kwamen met elkaar een aantal afspraken overéén. Het preventieakkoord richt zich o.a. op de preventie van roken en overgewicht. De helft van de Nederlandse volwassenen heeft overgewicht. De gevolgen van overgewicht zijn bekend. Groter risico op hart- en vaatziekten, grotere kans op chronische ziekten en vaak gaat overgewicht gepaard met een inactieve leefstijl. Daarnaast kost overgewicht de maatschappij veel geld. Veranderen we onze leefstijl niet, dan zal in 2040 ruim 25% van ons besteedbaar inkomen opgaan aan zorgkosten! De gecombineerde leefstijl interventie (GLI) wordt vanaf 1-1-2019 vergoed vanuit de basisverzekering en moet een mogelijke oplossing bieden.

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)
GLI is gericht op het begeleiden van mensen naar een gezondere en actievere leefstijl. In het preventieakkoord is opgenomen dat de GLI een belangrijke rol moet gaan spelen in de problematiek rondom overgewicht. Iedereen, boven de 18 jaar, met een BMI van minimaal 30 of een BMI van 25 en een verhoogde buikomvang heeft recht op de GLI vanuit de basisverzekering en zonder eigen risico of overige kosten. Hierdoor is het ook toegankelijk voor mensen uit een lagere sociaal economische klasse. Het programma heeft een duur van 24 maanden, de werkwijze is wetenschappelijk onderzocht en effectief aangetoond. Om deel te kunnen nemen aan de GLI moet men een verwijzing hebben van de huisarts.

Life Style Vitae Leefstijl Weert start met X-Fittt GLI
In samenwerking met X-Fittt en Beweegkuur start Life Style Vitae leefstijlclub in september met het aanbieden van de X-Fittt GLI. Life Style Vitae is al 35 jaar actief met het helpen van mensen naar een gezonde leefstijl en heeft met haar gediplomeerde en ervaren leefstijlcoaches, langdurig de kennis en ervaring, en de faciliteiten in Weert, om de bij de X-Fittt GLI passende beweegprogramma’s aan te bieden.

Sport wordt niet vergoed, coaching X-Fittt GLI wel
Binnen de X-Fittt GLI wordt de leefstijlcoaching door de zorgverzekeraar betaald. Het sporten bekostigt de deelnemer zelf. Daarom wordt samen met de deelnemer een passend sportprogramma gezocht, er zijn verschillende mogelijkheden. Iedere deelnemer kan nu werken aan zijn of haar gezondheid tegen lage kosten. De deelnemer betaalt voor het sportprogramma en krijgt intensieve begeleiding door een leefstijlcoach, 2 jaar lang, er GRATIS bij. De kosten van de leefstijlcoach worden betaald vanuit de Basisverzekering.

Voor meer informatie over de X-Fittt GLI, mail naar infoteam@lifestylevitae.nl of bel voor een vrijblijvende afspraak naar 0495-459100

IK HEB INTERESSE IN "X-FITTT GLI"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "X-FITTT GLI"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.