In Nederland hebben méér dan 2 miljoen mensen een vorm van reuma. Pijn, vermoeidheid en stijfheid in spieren en gewrichten zorgen ervoor dat zij geremd worden in hun activiteiten. ReumaNederland wil in samenwerking met NL Actief en erkende preventiecentra, zoals Lifestyle Vitae leefstijlclub in Weert, zoveel mogelijk mensen met een vorm van reuma de mogelijkheid geven om gewoon mee te kunnen doen aan fitness en de voordelen van bewegen te kunnen ervaren. Dat heeft geresulteerd in een keurmerk voor fitnessprofessionals om mensen met een vorm van reuma op een veilige manier in de centra te laten bewegen.

Gezond bewegen met reuma

Uitgangspunt is dat mensen met een vorm van reuma de beweegnormen behalen en/of in stand houden, hun algemene fitheid verhogen en hun kwaliteit van leven op een plezierige en veilige wijze verbeteren. Er is bewust gekozen om in het kennisdossier en in de opleiding Beweegdeskundige Reuma de nadruk te leggen op de fysiologische effecten van inspanning op de gezondheid.

Reuma en leefstijl bij Lifestyle Vitae leefstijlclub

Heb je reuma en wil je aan je gezondheid werken, dan staat onze gecertificeerde Beweegdeskundige Reuma voor je klaar. Je doet een Reuma specifieke intake en het beweegplan wat voor je wordt opgesteld is specifiek op jouw belastbaarheid, doelen en mogelijkheden afgestemd.

Extra voor Reuma patiënten!

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor iedereen, mar voor reuma patiënten extra belangrijk. Wordt er veilig en verantwoord bewogen, is het voedingspatroon gezond en s er een gezonde mindset, dan heeft de reuma patiënt minder last, is er minder kans op additionele complicaties en kan men meer genieten van het leven. Daarom biedt Lifestyle Vitae mensen met reuma de 3 online bewustwordingsprogramma’s Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH aan. In deze 12 weken programma’s leer je alles over gezond bewegen, het gezonder maken van e voedingspatroon en hoe je eventueel aanwezige beperkende (gefixeerde) mindsets kunt ombuigen, om meer regie te nemen over je leefstijl en leven.

Starten met Reuma en leefstijl?

Wil je een vrijblijvende afspraak inplannen om een kijkje te nemen en de mogelijke passende activiteiten te bespreken, mail dan naar infoteam@lifestylevitae.nl

IK HEB INTERESSE IN "REUMA EN LEEFSTIJL"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie, een rondleiding en een doelgericht advies.

START DE GRATIS PROEFWEEK

Ervaar vrijblijvend onze service. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

HEB JE EEN VRAAG OVER "REUMA EN LEEFSTIJL"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.