Beweegmakelaar doet mee aan X-Fittt

Gepubliceerd op

Mijn naam is Esther van den Bor en ik ben combinatiefunctionaris Beweegmakelaar. Mijn taak is o.a. het in kaart brengen van het sport- en beweegaanbod binnen de gemeente Weert en het begeleiden en stimuleren van (kwetsbare) burgers van Weert naar het bestaande sport- en beweegaanbod.

Voor mijn werk begeleid en coach ik veel mensen succesvol naar het sportaanbod in Weert. Een heerlijk gevoel om mensen gezonder en vitaler te zien worden en daardoor ook een stuk gelukkiger.

Als beweegmakelaar heb ik natuurlijk een voorbeeld functie en is het belangrijk dat ik kan laten zien wat sport en bewegen met je kan doen, ook al heb je een beperking.

Veel bewegen, de juiste voeding en mentaal fit zijn is van groot belang om goed te kunnen functioneren.

Echter, doordat ik bijna alleen maar aan het coachen was en niet meer de tijd voor mezelf nam, kwam ik vele kilo’s aan en begon ik ook steeds meer lichamelijke klachten te krijgen.

Geen smoesjes maar aanpakken!!

Medicijngebruik en veel zitten komt veel voor bij mensen die een beperking hebben en daarom is het zo enorm belangrijk dat je met een beperking extra veel let op een Positieve Gezondheid.

Dus ook voor mij was het wel duidelijk: hier moest iets gaan veranderen, en snel ook!!

Via Life Style Vitae hoorde ik over het programma X-Fittt. Gelijk dacht ik, ja dat ga ik doen..

Ik heb de motivatie nodig van in groepsverband trainen, schema’s bijhouden en de juiste adviezen krijgen op gebied van voeding. Voor mij werkt het goed als ik de sportafspraken bij X-Fittt gelijk vastzet in mijn agenda en daar niks voor laat wijken.

Belangrijke afspraken plan ik nu in buiten deze vaste sporttijden waardoor ik mezelf niet steeds meer wegcijfer, en het werkt..

Het werkt!!

Om weer gezond gedrag te krijgen moest ik echt een aantal dingen veranderen: meer op mijn voeding letten (minder koolhydraten en maaltijden niet overslaan), meer bewegen (voornamelijk meer cardio) en mijn werk niet meer op nummer 1 zetten.

Mijn resultaten na 1 week X-Fitt zijn: 1 kilo lichter, vetpercentage gedaald en de lichamelijk klachten (kortademig, benauwd en veel last van mijn gewrichten) zijn enorm verminderd.

Dat niet alleen, ik voel me al energieker en vitaler en heb er weer zin in om aan mezelf te werken zodat ik o.a. andere mensen nog beter kan begeleiden!!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Esther van den Bor
e.vandenbor@puntwelzijn.nl
Mobiel: 06-54210469
www.beweegnet.nl

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 Beweegmakelaar doet mee aan X-Fittt