Lifestyle Vitae leefstijlclub zet zich in voor het optimaliseren van ons gezondheidspotentieel

Gepubliceerd op

We worden ons allemaal steeds bewuster van het belang van preventief naar onze leefstijl en gezondheid te kijken. Volgens de WHO is maar liefst 80% van alle chronische aandoeningen leefstijl gerelateerd, wat betekent dat 80% te voorkomen is.

Het is de missie van EFAA opleidingen en Lifestyle Vitae leefstijlclub op zoveel als mogelijk van dit gezondheid potentieel terug te winnen, want in de laatste 70 jaar is er veel verloren gegaan. Overgewicht is ontwikkeld van 10% in 1950 naar meer dan 50% in 2024 en momenteel heeft meer dan 52% van de bevolking een of meerdere chronische aandoeningen. Het schrijnende is dat dit ook op de jeugd uitstraalt, in 1990 had 10% van de jeugd overgewicht of obesitas, dat is anno 2024 meer dan 20%.

Het gezond leven ‘recept’ is bekend!

Gelukkig toont de wetenschap en de praktijk in de Blue Zone gebieden aan, dat we inderdaad veel meer van ons gezondheidspotentieel kunnen benutten. Van de gemiddeld 19 jaar chronische aandoeningen aan het eind van ons leven zijn er maar liefst 16 te voorkomen. Tevens zorgt het hanteren van een aantal eenvoudige leefstijl richtlijnen voor een significante verhoging van de leefkwaliteit en mentale kracht, waardoor we mentale achteruitgang af kunnen remmen en vooruit kunnen schuiven.

Opleidingen op gebied van leefstijl, fitness en personal training

In samenwerking met EFAA opleidingen biedt Lifestyle Vitae leefstijlclub een aantal opleidingen aan voor mensen die zich willen verdiepen in de preventieve kracht van leefstijl en fitness. Je kan leefstijl gerelateerde cursussen en opleidingen volgen of zelfs fitnesstrainer, personal trainer of coach worden.

Een gezondere toekomst!

Lifestyle Vitae leefstijlclub en EFAA opleidingen geloven in een gezondere toekomst en zetten zich ervoor in om mensen te ondersteunen om hun kennis op dit vlak bij te schaven en te optimaliseren. Want bewustwording is het fundament van een gezonde leefstijl en toekomst.

Kijk hier voor het opleidingsoverzicht:

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 Lifestyle Vitae leefstijlclub zet zich in voor het optimaliseren van ons gezondheidspotentieel