Race tegen reuma campagne

Gepubliceerd op

Van 8 tot en met 14 mei organiseren NL Actief en ReumaNederland in samenwerking met Men’s Health en Women’s Health de ‘Race tegen Reuma’. Een toffe challenge voor alle sportclubs en studio’s. Het doel van de campagne is:

  • Geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar reuma;
  • Het profileren van de fitnessbranche en diens maatschappelijke rol en waarde voor alle doelgroepen. Dus ook mensen met een vorm van reuma!

2 miljoen mensen, 2 miljoen herhalingen

Op dit moment zijn er maar liefst 2 miljoen mensen in Nederland met (een vorm van) Reuma. Geen onschuldige aandoening, maar een ziekte die het leven van mensen enorm beperkt. Als fitnessbranche kunnen wij een belangrijke rol spelen bij het verminderen van deze beperkingen. Samen met Men’s Health, Women’s Health en zoveel mogelijk fitnessclubs, studio’s en sporters in Nederland gaan we in één week proberen de challenge van 2 miljoen herhalingen te halen! Hiermee halen we geld op voor wetenschappelijke onderzoek.

Campagne

NL Actief en ReumaNederland hebben een kant en klare campagne ontwikkeld die rechtstreeks geïmplementeerd kan worden bij Life Style Vitae leestijlclub. In samenwerking met influencers zoals Michelle Langerak (gezicht van de campagne) en Men’s Health en Women’s Health gaan we in de week van 8 – 14 mei de campagne boosten, zodat we landelijke impact kunnen maken.

Het concept

Leden van ons kunnen dagelijks deelnemen aan de ‘Race tegen reuma’ challenge, in de club of thuis. Op de poster staat een QR- code die leidt naar de sponsorpagina (https://www.racetegenreuma.nl) Op de sponsorpagina kiest de deelnemer voor welke sportschool/club hij uitkomt en gaat hij/zij sponsors zoeken. Aan de balie liggen kaarten, die afgetekend kunnen worden door een medewerker in de club of online worden gedeeld met een tag van Women’s Health of Mens Health. Meer over de campagne lees je op de landingspagina https://www.nlactief.nl/race-tegen-reuma .

Inschrijven kan via https://www.racetegenreuma.nl/project/life-style-vitae-leefstijlclub-weert. Je kan individueel of met een team inschrijven op deze actiepagina en je doneert een bedrag naar keuze om mee te doen. Als deelnemer kan je je herhalingen laten aftekenen op de ‘Race tegen Reuma’ kaart (verkrijgbaar aan de balie) door de fitnesstrainer, de personal trainer of door de medewerker in de zaal of balie. Je mag zelf bepalen hoeveel dagen je in de week deelnemen, 1 of 2 dagen deelnemen, helemaal prima! Je kan de afgetekende kaart inleveren aan de balie.

De challenges in de fitness fun lessen en een apart circuit

De Race tegen Reuma challenge oefeningen worden geintegreerd in de Fitness Fun lessen en er wordt een klein circuitje klaar gezet om individueel nee te doen. Iedereen kan meedoen, ook mensen die geen reuma hebben. Er wordt 50 herhalingen per oefening weergegeven, dat mag natuurlijk een circuit zijn wat je een paar keer doet, met minder herhalingen per ronde.

Wil je weten welke dag challenges er gedaan worden, check dan het bericht Race tegen Reuma challenges!

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 Race tegen reuma campagne