40 jaar gezonde leefstijl stimulering in Weert

Gepubliceerd op

In september 1983 startte Regina en John op de Langstraat in Weert Body Fit. 80 m2 fitness, inclusief balie, barretje en kleedkamer. John volgde een fitness opleiding en ze volgden beiden de aerobicsopleiding bij Debbie Jenner in Amsterdam om daarna als eerste aerobics/fitness studie te starten. In 1986 werd de 70 m2 sportruimte opgesplitst in 35 m2 groepssportzaal en 35 m2 fitnesszaal. Gemiddeld sportte er 250 leden op de Langstraat.

In de jaren op de Langstraat bleven Regina en John opleidingen en congressen volgen, leergierig als ze waren. Hiervoor reisden ze minimaal 2 keer per jaar naar Amerika, waar ze de fijne kneepjes van het vak leerden en over begonnen te brengen op junior instructeurs en trainers. Dit leidde later tot de oprichting van een opleidingsinstituut, EFAA.

In 1989 verhuisde de studio naar de Biest, naar een ruimte van 1100 m2 en werd de naam omgedoopt naar Studio Body Form. De 35 m2 groepssportzaal werd ingewisseld voor een sportzaal van 120 m2 en de fitnesszaal werd 250 m2. Het leden aantal kon hier doorgroeien naar 850.

1989 was ook het jaar dat Regina en John EFAA opleidingen zijn opgestart, een landelijk opleidingsinstituut voor aerobics instructeurs, fitness trainers, personal trainers en leefstijlcoaches. Ze startten met een aerobics en fitness opleiding en met step trainer opleidingen, die ze verzorgden door het gehele land. EFAA is nog steeds een van de toonaangevende opleiders van Nederland, die officieel erkende nationale en internationale opleidingen verzorgt.

De volgende stap naar een betere locatie, met meer parkeergelegenheid en iets meer meters was VITAE, op de Graafschap Hornelaan in 1999. Judo centrum Wim van Vorstenbosch voegde zich erbij op deze locatie, een enorme toegevoegde waarde, waardoor er ook een budo zaal gerealiseerd werd. Van op de Biest, 450 m2 werd verhuist naar 1200 m2, inclusief budo-, groepsles- en fitnesszaal.

Regina en John hadden zich vanaf 1983 blijven verdiepen en bijscholen op het gebied van gezonde leefstijl. John begon al vroeg mensen te coachen, om af te vallen, mensen met diabetes, ouderen die vitaal wilden blijven en ondernemers die vastlopen vanwege teveel stress. Hierdoor ontwikkelden ze een visie en aanpak om preventief ons beter te wapenen en gezonder te blijven. Hiervoor startte ze in 2003 met Leefstijlclub.nl, een bewustwording en inspiratie platform voor iedereen die bewust gezonder wil leven.

Vanwege het bestemmingsplan moest het bedrijf op de Graafschap Hornelaan in 2010 vertrekken (is later veranderd waardoor er toch weer sport in het pand kon starten ☹). De locatie op de Houtstraat bleek ideaal voor Lifestyle Vitae leefstijlclub! Momenteel telt Lifestyle Vitae 1850 leden, een team van 42 mensen en 1600 m2. Vanaf 2012 deed de oudste zoon van Regina en John, Tim zijn intrede in het bedrijf, eerst als fitness trainer, toen als personal trainer en nu inmiddels X-Fittt trainer, Body Combat en bootcamp trainer, lid van het MT, fitness coördinator en zelfs al docent van de opleidingen core conditioning trainer, Yogirya instructeur trainer, Fitnesstrainer A, TRX instructeur trainer, kortom, volledig geïntegreerd in het sportcentrum en EFAA opleidingen en nog in opleiding tot fysiotherapeut. In 2021 volgde de jongste zoon Sem, die nu licht en geluid coördineert bij Lifestyle Vitae.

40 jaar bewustwording, gezondheidsbevordering en preventie!

2023 is het jubileum jaar van het sport en leefstijl instituut. 40 jaar actief met sportstimulering, beweeg en leefstijl begeleiding, bedrijfsvitaliseringsprogramma’s, mindset coaching en meer. Tussendoor, in de loop van de jaren ook o.a. gestart met www.bewegenismedicijn.nl, www.weertinbeweging.nl, www.hoedoejedat.nl en als laatste, het EU project www.new-health.eu.

Al vrij vroeg in hun carrière hadden Regina en John een duidelijke preventie visie. Vanuit de Blue Zones werd geleerd dat wij in de westerse wereld met leefstijl meer dan 10 jaar toe kunnen voegen aan ons leven en we door leefstijl maar liefst 15 jaar ziektejaren kunnen minderen aan het eind van ons leven, dat zijn 25 kwalitatieve jaren extra en veel minder leed. In de projecten gedurende de jaren is de essentiële kennis over gezondheid en preventie door de ondernemers samengevat in programma’s, websites, opleidingen, e-boeken en boeken. “Van een focus op ziektezorg naar preventieve gezondheid bevordering is geen gemakkelijke transitie. Niemand van ons heeft een gezonde leefstijl- en mindset aangeleerd gekregen vanuit het onderwijs, dus dan is een gezonde leefstijl eerder een toevalstreffer dan gegarandeerd. Door de sportfaciliteiten, lessen, lezingen, webinars, programma’s en opleidingen willen we een preventie beweging op gang brengen. Van onbewust ongezond naar bewust gezonder” aldus John van Heel.

Regina, John, de leden en het team van Lifestyle Vitae leefstijlclub vieren op 16 september hun 40 jarige bestaan. Ze zijn nog lang niet klaar met hun missie, want een van de doelen is om van Weert een volgende Blue Zone te maken. In de Blue Zones worden veel meer mensen ouder dan 100 en heeft men in de plaats van 19 jaar chronische aandoeningen aan het eind van hun leven, slechts gemiddeld 3 jaar last van chronische aandoeningen. Dat wens je toch elke Weertenaar en dat wens je onze jeugd toch toe.

Voor hun 40 jarige jubileum bieden Regina en John alle leden en nieuwe leden gratis het Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH programma cadeau. 3 online programma’s van 12 weken, waarin de ervaring en research van 40 jaar samengevat is in de essentieel inzichten van een gezonde leefstijl.

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 40 jaar gezonde leefstijl stimulering in Weert