Roei jij mee met de 1e Weerter Drakenboot race in de Life Style Vitae leefstijlclub boot?

Gepubliceerd op

Kiwanis Weert organiseert een nieuw evenement naar Weert: het Kiwanis DrakenbootFestival. Een spectaculaire drakenbootrace op zaterdag 29 juni 2019 op de Zuid- Willemsvaart, aan de Werthaboulevard.

Kiwanis Weert staat voor ‘Serving the Children of the World’ en haalt voor het goede doel de 2000 jaar oude Chinese traditie naar Weert. Een groot aantal teams strijdt op 29 juni 2019 om de eerste plek in een sportieve en gezellige drakenbootrace op het kanaal bij de stadsbrug. Ieder team vaart een aantal keren en de snelste wint.

Een drakenboot is 12,5 meter lang en 1 meter breed, met een drakenkop en -staart, beschilderd met drakenschubben. Voor op de boot staat een stoeltje met een grote trom, voor de trommelaar. Achterop staat een ervaren stuurman/vrouw, die de boot bestuurt met de stuurpeddel en het team instrueert en begeleidt. Een drakenbootteam bestaat uit 16 peddelaars en 1 trommelaar.

Er wordt gevaren over een afstand van circa 250 meter. Drakenbootvaren is niet moeilijk, iedereen kan aan de race meedoen. Ervaring is niet nodig.

Goede doel: Jeugd in Beweging

De volledige opbrengst van het Drakenbootfestival wordt gedoneerd aan het goede doel: ‘Jeugd in Beweging Weert’. ‘Jeugd in Beweging Weert’ staat voor een noodzakelijke trendbreuk in de toename van het gewicht en in het ontstaan van chronische aandoeningen. Overgewicht is één van de grootste bedreigingen van onze volksgezondheid. De helft van alle volwassenen leeft op dit moment met overgewicht, kijkend naar de cijfers van de opgroeiende generatie van nu, voorspelt dat niet veel goeds voor de toekomst van Nederland. Kinderen die opgroeien met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Door het aanbieden van projecten, waarbij de jeugd wordt gestimuleerd meer te bewegen, zet ‘Jeugd in Beweging’ zich in voor een positieve gezondheid voor de jeugd in Weert.

Roei jij mee? De bijdrage voor jeugd in beweging is 20 euro per deelnemer.

Aanmelden kan aan de balie bij Life Style Vitae leefstijlclub, via infoteam@lifestylevitae.nl of ons contactfomulier.

 Roei jij mee met de 1e Weerter Drakenboot race in de Life Style Vitae leefstijlclub boot?