Update Life Style Vitae leefstijlclub - fase 5 - 14 oktober 2020

Gepubliceerd op

Groepslessen in studio, Nirvana, spinning en budo gaan door!
We hebben het allemaal vernomen gisteren van het kabinet, we mogen open blijven en groepslessen binnen blijven doorgaan. Gelukkig ziet de overheid het belang van sport en fitness binnen sportcentra als belangrijke component voor het bouwen aan een sterkere weerstand. De groepslessen, spinning, budo en lessen in de Nirvana studio binnen mogen door blijven gaan, met een maximum van 30 deelnemers per zaal. De groepsgrootte van de spinning en de grote studio zaal gaan we terugbrengen naar 30, want in deze zalen kunnen we ruim de 1,5 meter afstand behouden, meer dan dat zelfs.

Ook bootcamp- en andere outdoorlessen gaan gewoon door!
We hebben op de vraag en antwoord website van de Rijksoverheid vernomen dat de uitzondering op de groepsgrootte van 4 o.a. sport is, dus ook de bootcamp lessen buiten mogen, natuurlijk met behoud van de 1,5 meter afstand, gewoon doorgaan. Dit wordt omschreven: ‘Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen.’ Onze trainers zorgen er, uiteraard samen met de deelnemers voor, dat deze maatregelen gehandhaafd worden. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Douches, kleedkamers en sauna gesloten!
Helaas moeten we de douches, sauna en kleedruimten sluiten vanaf morgen (donderdag). Het douchen moet dan dus helaas thuis gebeuren. We vragen sporters om in sportkleding te komen, uiteraard wel met handdoek en binnensportschoenen in de sporttas. De sportschoenen kunnen in de ontvangst aangetrokken worden en de sporttas kan in de ontvangst blijven staan. Het is niet toegestaan de sporttas mee te nemen naar de sportzaal. Omdat wij niet kunnen bewaken van wie welke sporttas is, gaarne uitsluitend handdoek, bidon en binnensportschoenen mee te nemen en waardevolle spullen bij de balie afgeven.

Optimale ventilatie voor altijd verse lucht!
Het kabinet laat de sportcentra open om twee belangrijke redenen: 1. Er zijn in de afgelopen maanden geen brandhaarden van besmetting geconstateerd binnen sportcentra en 2. De ventilatie bij NL Actief erkende sportcentra, waar wij onder vallen (die zijn door NL Actief gekeurd), beschikken over een optimale ventilatie. De luchtbehandeling is cruciaal voor een veilige sport omgeving. Wij hebben navraag gedaan bij onze installateur over ons luchtbehandelingssysteem en bevestigd gekregen dat wij in het gehele gebouw, 100% gescheiden luchtstromen hebben. Dit betekent dat er altijd “verse” buitenlucht naar binnen wordt geblazen en dat de binnen lucht wordt afgezogen en volledig naar buiten wordt geblazen. Deze systemen staan los van elkaar en kruisen elkaar dus niet. Omdat we volledig voldoen (en meer dan dat) aan de ventilatie richtlijnen, mogen alle lessen dus gewoon binnen plaatsvinden met maximaal 30 personen per les, mits er 1,5 meter afstand gehouden kan worden en ook dat is bij ons meer dan goed geregeld.

Niet 20 minuten voor de les op de overloop wachten!
Wij willen er nog eens op benadrukken dat het niet de bedoeling is om langer dan 10 minuten voor aanvang van de lessen boven op de overloop te wachten. We hebben de lessen bewust met 15 minuten gesplitst, om deelnemers niet te laten kruisen, dus onze vraag is, ga pas 10 minuten voor aanvang van de les naar boven.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 Update Life Style Vitae leefstijlclub - fase 5 - 14 oktober 2020