Update Life Style Vitae leefstijlclub fase 5 – 17 oktober 2020

Gepubliceerd op

De nieuwe regels van de Rijksoverheid zorgen voor nogal wat aanpassingen in o.a. de groepsleszalen. Allereerst werd door NL Actief, onze branche organisatie vermeld, “Voor de groepsleszaal geldt een maximum van 30 personen per groepslesruimte. De overheid ziet fitness namelijk als een individuele activiteit. Oftewel: een groepsles bestaat uit 30 individuen en niet uit een team van 30 mensen.” Een dag later lezen we op Rijksoverheid.nl: “Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Iedereen in het groepje houdt 1,5 meter afstand van elkaar. En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes en zij niet mengen.”. Op basis hiervan hebben wij de groepssportzaal opnieuw ingedeeld in 5 blokken van 4 deelnemer, met ruim afstand ertussen. Gevolg, 10 deelnemers minder per les.

Veiligheid staat voor ons voorop, daarom hebben we in deze ook snel gehandeld, echter willen we wel voor 100% zeker weten of we de regels correct interpreteren. Binnen de adviezen vanuit de VSG naar gemeenten lezen we vandaag namelijk: “Voor 18 jaar en ouder geldt voor teamsporten dat men binnen mag trainen in groepjes van 4 personen met inachtneming van 1,5 meter; Voor individuele sportdeelname voor 18 jaar en ouder geldt binnen een maximale groepsgrootte van 30 personen, met 1,5 meter afstand en inachtneming van de coronamaatregelen;”. Hierin blijkt dat VSG de groepslessen binnen sportcentra dus niet ziet als teamsport, maar als individuele sport.

Indeling zaal voor groepslessen, toch op 30!

Onze volgende stap is dus de gang naar de gemeente, wat is het advies van onze veiligheidsregio en gemeente in deze. Onze concrete vraag aan de gemeente was: “Als we een zaal gebruiken, waarin 30 mensen kunnen sporten op een afstand van meer dan 1,5 meter van elkaar, op een vaste plek, is het dan nog nodig groepjes van 4 binnen deze zaal te vormen?”. Gisteren ontvingen wij deze bevestiging van de Teamleider Toezicht en Handhaving gemeente Weert: “Jullie mogen groepen van 30 hanteren zolang de 1,5 meter in acht wordt genomen en men zich niet mengt. Groepjes van 4 zijn als je samen sport (vermengd).”

Vanaf morgen zullen de lessen in de studio dus op maximaal 30 staan. We hebben de plekken opnieuw afgeplakt, deze keer op een veilige afstand van 2 meter (hart op hart). Ook in de spinning zijn de fietsen op ruim 1,5 van elkaar geplaatst.

Kleedkamers!

Wat betreft kleedkamers en douches kregen we in de eerste berichtgeving door, ‘Kleedkamers en douches blijven gesloten’. Gisteren ontvingen we van de brancheorganisatie NL Actief het volgende: ‘Indien de kluisjes zich in de kleedkamers bevinden, adviseren we u om de kleedkamer te zien als een passageruimte en ervoor te zorgen dat mensen daar niet blijven hangen (omkleden), maar de ruimte zo snel als mogelijk weer verlaten. Mensen komen in sportkleding naar het centrum en douchen thuis.’. Dat betekend dat de kleedkamers vanaf morgen open gaan, maar douches en sauna blijven gesloten. Wij zullen nog steeds de mogelijkheid blijven bieden beneden de binnen sportschoenen aan te trekken en de sporttas te stallen, dat haalt ook de drukte weg uit de kleedkamers. Let op, tassen en jassen mogen nog steeds niet mee naar de zaal, laat die in een locker of beneden bij de balie. Verder is het zeer belangrijk om de achterkant van de kleedkamers als uitgang te gebruiken.

Op het laatste moment E-GYM afmelden!

Vaak wordt in de laatste 15 minuten afgemeld voor eGym, waardoor het onmogelijk is voor anderen om nog in te haken. We willen eGym deelnemers vragen om, als je niet deel kan nemen, minimaal 1 uur van te voren af te melden. Wij hopen op jullie medewerking.

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 Update Life Style Vitae leefstijlclub fase 5 – 17 oktober 2020