“Veiligheidsregio, volg het voorbeeld van Boris Johnson!”

Gepubliceerd op

“Aangenaam verrast en een enorme opsteker voor de fitnessbranche”, dat is de reactie van John van Heel, directeur eigenaar van Life Style Vitae leefstijlclub in Weert. Hij reageert hiermee op de oproep van de Britse Premier Boris Johnson aan Britse burgers om te investeren in een gezonde levensstijl door meer te bewegen en gezonder te eten. “Wat mij betreft, volgt de veiligheidsregio Weert de oproep van Johnson en nodig ik vertegenwoordigers van deze regio uit de positieve gevolgen van sporten en spiertraining te ervaren.”

“Het is goed te constateren dat een regeringsleider doordrongen is van de voordelen van fitness”, vervolgt van Heel. Samen met 110 ondernemers van de overkoepelende organisatie VES (Vereniging Exclusieve Sportcentra) kent hij nut en noodzaak van het onderhouden van een gezonde levensstijl. Ondersteund door wetenschappelijke onderzoeken vanuit binnen- en buitenland maken de bij de VES aangesloten centra zich al jaren hard voor een gezonder Nederland. De sluiting van de fitnesscentra medio maart kwam dan ook dubbel hard aan; zakelijk, maar meer nog vanuit een gezondheidsperspectief. “We wisten wat niet bewegen voor schade zou gaan aanrichten en dat is gebleken uit de teruggang in fysieke en mentale gesteldheid van onze clubleden. Wij hebben onze leden online en buiten alternatieven geboden maar hiermee hebben we bij lange na niet alle leden kunnen bereiken”, aldus John van Heel.

Uit onderzoek blijkt dat de lockdown tot meer stress en een ongezondere leefstijl heeft geleid. Veel sporters zijn gestopt met bewegen met als gevolg een toename van het lichaamsgewicht en een achteruitgang van de conditie. Erg zorgelijk, temeer omdat wetenschappers aangeven dat juist mensen met overgewicht kwetsbaarder zijn voor de gevolgen van COVID-19. De impact op het individu, de maatschappij en op de kosten van de gezondheidszorg op langere termijn is dramatisch.

Ondanks het predicaat “Veilig Sporten” dat is uitgegeven door de branche organisatie NL Actief zijn sommige consumenten nog terughoudend en onzeker, terwijl juist sporten hen kan helpen de weerstand op te bouwen. Fitnessclubs die dit predicaat voeren, werken volgens een RIVM goedgekeurd protocol om zo maximale veiligheid en hygiëne te waarborgen.

John van Heel bevestigt dat beeld: ”Life Style Vitae leefstijlclub is zoveel meer dan het door Mark Rutte geschetste “zweethok”. Dat was de ultieme diskwalificatie. Wij zijn een beweegcentrum, dat zich bezighoudt met preventie en leefstijl. Wij zorgen - met de andere erkende beweeg- en preventiecentra in Nederland -  voor een sterkere en vitalere samenleving en voor meer weerstand tegen o.a. COVID-19. Ik daag het hoofd van onze veiligheidsregio, in navolging van Boris Johnson in Engeland - uit de inwoners van onze stad op te roepen om meer te gaan bewegen om zo dit lelijke virus beter het hoofd te kunnen bieden”.

Voor meer informatie:

Life Style Vitae leefstijlclub
John van Heel
j.vanheel@lifestylevitae.nl

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5173719/afvallen-om-corona-te-voorkomen-gezond-leven-een-must

https://www.ad.nl/binnenland/wetenschappers-drukken-ons-op-het-hart-nederlanders-blijf-in-beweging~a657189d/

https://huisarts.bsl.nl/bewegen-een-medicijn-voor-veel-aandoeningen/

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/overgewicht/preventie-zorg/preventie#!node-aanbod-preventie-van-overgewicht

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/bewegen/preventie-zorg/preventie#definities

 “Veiligheidsregio, volg het voorbeeld van Boris Johnson!”