X-FITTT UPDATE: Bijna 8 kg afgevallen in 7 weken

Gepubliceerd op

Benieuwd  hoe? Lees het succesverhaal van Chantal.

In het verleden sportte ik nog zeer veel ( 3 x per week joggen en zwemmen). Ik was super fit en slank en had altijd zin om iets leuks te gaan doen. Totdat 8 jaar geleden mijn gezondheid het helemaal liet afweten. Ik was  altijd al erg allergisch en had vaak luchtweginfecties waarvoor bijna maandelijks een antibiotica kuur nodig was, maar ik herstelde snel en pakte het actieve leven weer snel op. Totdat ik begon met een immuuntherapie voor extreme allergieën. Dit was een traject van 5 jaar lang wekelijks 2 injecties en later maandelijks 2 injecties, waarbij de allergenen ingespoten worden en het lichaam hopelijk de stof als niet gevaarlijk ging ervaren en de allergische reacties te laten verminderen. Dit was een zware tijd, veel ziek van de injecties en veel medicatie. Sporten lukte door veel ziek en extreem moe zijn niet meer en ook eten koste me moeite. Ik ging maaltijden overslaan en at opeens voeding die ik eerst nooit at. Dit waren vooral zoete voedingsstoffen ( boterham hagelslag bijvoorbeeld) omdat het me een kortdurende boost gaf om toch nog iets te kunnen doen. Maar hierdoor vlogen de kilo’s eraan. Hierdoor voelde ik me niet meer lekker in mijn vel en dit zorgde ook dat ik mentaal in een negatieve spiraal terecht kwam, wat ik voor de buitenwereld probeerde te verstoppen. Tijdens de immuuntherapie kreeg ik ook plots ernstige astma, wat vaak gepaard gaat met allergieën. Mijn doel was die kilo’s eraf en weer sporten maar het lukte lichamelijk niet tijdens de behandelingen. Toen het immuuntherapie traject achter de rug was na 5 jaar dacht ik zo nu kan ik alles weer oppakken maar helaas ook de astma bleef in de weg zitten inclusief die extra kilo’s. Ik heb meerdere diëten gevolgd maar de kilo’s die eraf gingen kwamen er net zo hard weer aan en fitter werd ik niet. Na 6 jaar kwam ik eindelijk in aanmerking om een longrevalidatie te volgen. Hier werd heel mijn leven omgegooid, aanpassingen in werktijden, balans rust en activiteit, spiertraining, ademhalingsoefeningen, aanpassingen in huishoudelijk werk en voeding (veel eiwitten). Na deze pittige revalidatie voelde ik me wel al weer fitter en volgde mijn fitness oefeningen van de revalidatie in de sportschool. Dit ging goed maar na 2 jaar wilde ik graag weer in een groep sporten en joggen en nog steeds die kilo’s eraf krijgen.  Joggen was een niet haalbaar doel, werd tijdens de revalidatie gezegd en dat moest ik accepteren. In een groep sporten heb ik toen geprobeerd maar het niveau lag conditioneel veel te hoog dus sloot ik me aan bij de 55+ groep, een leuke groep maar de leeftijd lag boven de 60 en ik wilde ook graag bij mijn eigen leeftijd of gemengd horen. S ávonds na 19.00 uur mocht ik eigenlijk geen activiteit meer doen om de balans te behouden en een goede nachtrust te hebben zonder astma aanvallen.

Toen zag ik plots 10 weken geleden op facebook de advertentie van X-FITTT voorbij komen en de mooie succesverhalen. Dan ga je weer denken zou dit nu wel iets zijn wat resultaat heeft voor mij? Of wordt dit poging nummer zoveel waar de kilo’s er niet af gaan en ik me ook niet fitter voel? Ik heb toen de knop omgezet en heb een afspraak gemaakt voor de intake. Tijdens de intake was voor mij al duidelijk welke voordelen dit programma al had vergeleken met andere diëten. Dit was gewone gezonde voeding, met sporten twee keer in de week, wekelijks wegen en wekelijkse feedback op de voeding en tevens een groepsapp met mede groepsleden en trainer om elkaar te motiveren en te voorzien van tips.  Ik schreef me dus meteen in en ben 8 weken geleden gestart. De voeding had ik al vrij snel onder de knie en ik vulde dagelijks de voedingsapp in waar de trainer feedback op geeft wekelijks. Het was voor mij zelfs moeilijk om het aantal calorieën binnen te krijgen. Hier kreeg ik goede begeleiding bij en nu is het makkelijk om ze te behalen. Honger heb ik niet 1 keer gehad en het gezin eet ook gewoon mee. Het sporten was voor mij in het begin super zwaar maar ik mocht en kon het op mijn eigen krachten doen. Tussen de wekelijkse 2 trainingen door kregen we ook lezingen over voeding maar ook over mind-set. Ook hier heb ik veel baat bij en veel nieuwe dingen geleerd.

In de groep zitten allerlei verschillende leeftijden en ieder met zijn eigen doelstellingen. Mijn doel was in een groep sporten met meerder leeftijden en kilo’s eraf krijgen. Als subdoel heb ik nog steeds joggen staan.

In 7 weken tijd ben ik al 7,9 kilo kwijt en ik voel met al een stuk fitter en merk dat het conditioneel steeds beter gaat. Het sporten is niet saai en we doen elke keer weer iets anders.  Ik voel me ook super fijn in de groep.

Nu zijn we in de 8 ste week en mijn doel om de 10 kilo eraf te hebben in 12 weken gaat mij zeker lukken, Joggen is nog de vraag of het haalbaar is met mijn gezondheid maar ik ben al blij met het mee kunnen sporten in een groep.  Ook bij de andere groepsleden zie je de kilo’s eraf vliegen. Het is dus echt een aanrader om dit programma te volgen als je wilt afvallen en fitter wil worden.

Het X-FITTT programma is voor mij zo’n succes dat ik zelfs heb aangegeven om na die 12 weken het vervolgprogramma X-FITTT pro te willen volgen.

 

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 X-FITTT UPDATE: Bijna 8 kg afgevallen in 7 weken