X-FITTT UPDATE: Frank 23 kg afgevallen

Gepubliceerd op

Afgelopen zaterdag was het zover: Afsluiten van 12 weken X-fittt. Eerst op de weegschaal en die gaf 103,5 kilo aan. Mooi! Dat is dus in totaal 23,7 kilo afgevallen op 12 weken tijd. Daarna 5 minuten op de hometrainer een stukje fietsen. Daar rolde een indicatie voor mijn algehele uithoudingsvermogen uit van ‘30’. 12 weken geleden was dat nog ‘22’ wat in ieder geval niet heel goed was. Toen de ‘eind challenge’ bestaande uit twee minuten roeien, twee minuten kettlebell swings en dan zo lang mogelijk planken. Ook hier duidelijk verbeteringen van 30 – 40%! Dus ik ben helemaal tevreden. Doel meer dan bereikt maar….

Nu ‘alleen’ verder… Het sporten deed ik eigenlijk altijd wel graag, hoewel ik ook niet altijd zin had om de deur uit te gaan. Nu heb ik het hardlopen weer serieuzer opgepakt en daar begint het gewichtsverlies heel duidelijk zijn vruchten af te werpen. Verder, sneller en dat alles bij een lagere hartslag. En dat is ook weer een duidelijke motivatie om er mee verder te gaan en ook om beter op het eten te letten.

Wat het eten betreft is er ook duidelijk iets veranderd. In die 12 weken heb ik van alles bedacht wat ik wel weer eens zou willen eten: Chinees, spareribs, shoarma, en afgelopen zaterdag ‘mocht’ dat weer. Maar toen mijn verstand zei: “kies wat lekkers te eten als beloning”, zei het gevoel: “ach, waarom? Dat is een half uurtje lekker en daarna voel je je opgeblazen en moet je het weer kwijtraken”. Uiteraard zal ik in de toekomst nog wel over de schreef gaan, eten en drinken blijft lekker en gezellig. Maar nu heb ik iets om op terug te vallen en kan ik makkelijk weer terug naar de eetgewoonten tijdens het X-fittt zodat ik alles in balans kan houden.

Bij de evaluatie waren we het er allemaal over eens dat we in die 12 weken geen honger hebben gehad en niet het idee hadden dan we iets ‘vol aan het houden’ waren. Het is me prima bevallen en zou het zo weer doen.

Wil jij ook afvallen? Maar lukt je dit niet alleen? Er zijn nog plekken vrij in de groep die eind deze maand start. Mail voor een introductie naar infoteam@lifestylevitae.nl of gebruik ons contactformulier.

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 X-FITTT UPDATE: Frank 23 kg afgevallen