50 plus krachtnetwerk van start dankzij experimenteersubsidie

Gepubliceerd op

‘Iedereen telt mee, doet mee en draagt bij naar eigen kracht’. Die gezamenlijke ambitie van de gemeenten Cranendonck, Nederweert en Weert en ruim 70 partners, blijken veel initiatiefnemers kracht bij te willen zetten. Bijna 30 vernieuwende initiatieven meldden zich in 2020 aan voor de ‘Experimenteerregeling Samen aan de Slag! 2020 en 2021’. Het ’50 plus kracht netwerk’ was een van de 7 toegekende initiatieven. De drie wethouders bezochten de initiatiefnemers digitaal in de eerste helft van januari om een certificaat uit te reiken aan John van Heel, initiatiefnemer van het 50 plus kracht netwerk project.

Bewustwording van de mogelijkheden om met mindset en leefstijl de kwaliteit van leven te optimaliseren en langer gezond te leven, dat is waar het om gaat in het 50 plus kracht netwerk project. 72 deelnemers kunnen deelnemen aan het programma wat o.a. een cursus ‘Sterk tegen spierverval’ in combinatie met ‘Leefstijl als medicijn’ (voeding, beweging, mentaal fit) en ‘Positieve Gezondheid’ bevat. 30 deelnemers van de 72 krijgen de mogelijkheid zelf de kennis verder te verspreiden in het eigen netwerk, dat worden de ‘kracht 50 plussers’, zijn krijgen een heuse healthy ageing influenzers toolbox ter beschikking.

Iedere 50 plusser die woont in Weert, Nederweert of Cranendonck kan zich aanmelden voor een gratis kennismakingsworkshop en voor die eerste 72 deelnemers is het programma ook geheel zonder kosten.

Aanmeldingen:
John van Heel: j.vanheel@lifestylevitae.nl

Bekijk alle projecten op www.samenaandeslag.net.

Aanmelden voor de nieuwe ronde van de experimenteerregeling (kan t/m 30 april), het aanmeldformulier en meer informatie staan op www.samenaandeslag.net.

Certificaat Erkend Expiriment

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 50 plus krachtnetwerk van start dankzij experimenteersubsidie