NIEUW: POWER WALKING INTERVAL TRAINING/LES

Gepubliceerd op

Bij Lifestyle Vitae start in maart een pilot Power Walking Interval training van 10 lessen, startend op dinsdag 19 maart, elke dinsdag morgen van 8.45 uur tot 9.40 uur. Gestart wordt bij Lifestyle Vitae op de Houtstraat.

Bij Power Walking Interval ben je actiever dan bij wandelen, je bent met sport bezig. Een groot voordeel is dat je, in vergelijking met hardlopen, veel minder je gewrichten belast (low impact). Een van je voeten houdt altijd contact met de grond. Hierdoor worden veel blessures voorkomen. Je traint in de juiste zones voor vetverbranding en je rompspieren worden verstevigd.

Zoals de naam al aangeeft is Powerwalking “wandelen met power”. Stevig doorstappen in de gezonde buitenlucht, conditie verbeteren, spieren versterken en de gezelligheid om samen met anderen een sport te beoefenen. In de Power Walking Interval training maak je kennis met diverse wandeltechnieken in verschillende tempo’s en maak je zo optimaal mogelijk gebruik van je armen. Daardoor gaat je hartslag zover omhoog dat het je conditie zal verbeteren (high intensity). Iedere training begint met een warming up en eindigt met een cooling down. Hiermee verminder je spierpijn en het risico op blessures. Ook doe je tussendoor rek- en strekoefeningen om het effect te vergroten en de lenigheid te verbeteren.

Power Walking Interval doe je bij voorkeur op hardloopschoenen met een flexibele zool om je voet goed te kunnen afwikkelen. Trek ademende kleding aan in laagjes waarin je lekker kunt bewegen.

Heb je interesse gekregen?

Mail naar infoteam@lifestylevitae.nl om een plekje te reserveren.

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 NIEUW: POWER WALKING INTERVAL TRAINING/LES