Nieuwsbrief november 2020

Gepubliceerd op

Wat fijn dat we open kunnen blijven en de mogelijkheid kunnen blijven bieden om lekker te blijven sporten. Helaas mogen groepslessen nu even 2 weken niet, omdat het kabinet hiermee wil voorkomen dat groepen zich mengen en samen naar de sport toe gaan en starten. Dit vraagt om een passende en creatieve oplossing, en die hebben we natuurlijk gevonden.

Het nieuwe lesrooster, dat op 5 november, morgen dus, ingaat, staat al op www.lifestylevitae.nl, onder ‘lesrooster’. Hierin zie je veel ‘Allround individueel’ staan, in plaats van de groepslessen. Wat houdt dit in?

‘Allround individueel’

Voor deze ‘Allround individueel’ trainingen, die in de grote studio zaal plaats zullen vinden, in de plaats van de normale groepslessen, kan je reserveren. De groepslessen mogen tijdelijk niet, omdat men niet wil dat groepen samen opstarten. Daarom hoeft je niet punctueel op de start van het uur te starten, omdat het ook een individueel training is. Je kan dus starten binnen het eerste half uur van het desbetreffende uur en het trainen duurt dan 30 minuten. Tevens is het belangrijk dat je maximaal 10 minuten voor aanvang van het volgende uur, weer uit de zaal bent.

Wat kan je doen in deze training? Wij hebben van elke hier beneden genoemde lessoort een persoonlijk oefenprogramma opgesteld, dat ligt gelamineerd in de zaal voor je klaar. We kunnen maximaal 15 deelnemers toelaten. Er zal een schema liggen voor step / calisthenics, Body Pump, buikspiertraining, corepower, Yogirya, Body Combat, Body shape, Pilates en Strong Nation. Jij voert de oefeningen zelfstandig uit, wel is er een instructeur in de zaal aanwezig die toezicht houdt en waar je vragen aan kunt stellen. Wij zorgen voor een muziekje, maar de training is niet op muziek. Je moet wel nog gewoon voor de training reserveren.

Wil je in de plaats van groepslessen liever in de fitnesszaal trainen, maar weet je nog niet hoe, stap even op een van onze trainers af of maak een afspraak aan de balie.

Yoga en Yin Yoga individueel

De Yoga en Yin Yoga lessen blijven op dezelfde uren beschikbaar, maar het wordt dan wel individuele Yoga en Yin Yoga training. Ook hierin worden oefenprogramma’s van 30 minuten aangereikt en kan je in het eerste half uur van het uur starten. Dit om de starttijd van de deelnemers niet op een punt samen te laten komen.

Spinning

De groepslessen spinning zullen ook even 2 weken niet doorgaan, daarom stellen we de spinning open voor individuele training. Maar ook deze moet wel op reservering en is zonder begeleiding van een instructeur. Wil je een uitgeschreven training ontvangen, laat het ons weten.

Judo, Taekwon-Do en junior bootcamp

De judo, Taekwon-Do en Junior bootcamp lessen voor de jeugd (t/m 17 jaar) zullen gewoon door blijven gaan de komende weken, zie lesrooster.

eGym

Brancheorganisatie NL Actief heeft ons laten weten dat E-gym beschouwd wordt als een individuele training en niet als groepsles. Dat betekent dat eGym gewoon door kan blijven gaan.

Extra lessen meedoen op Facebook

Vanaf donderdag plaatsen we een les van de dag en een oefening van de dag, zoals jullie al gewend waren van ons in april, op onze Facebook pagina, als je gewoon lekker thuis met een les mee wil doen.

Thuis oefen programma

Als extraatje, voor iedereen die liefst zelf thuis met een persoonlijk oefenprogramma aan de slag wil, mail ons op infoteam@lifestylevitae.nl, en een van onze trainers gaat er voor je mee aan de slag.

Doekjes in de plaats van papier

Ook wij als Life Style Vitae leefstijlclub willen ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Dat doen we al met o.a. ons lucht behandelingssysteem en nu de corona periode over lange tijd uitstrekt, vinden we dat we ook iets moeten met die papieren desinfectie/schoonmaak doekjes, die dagelijks met de vele honderden meters gebruikt worden. Een tijdje geleden hebben we een proef gedaan met stoffen doekjes in de plaats van papier. Dit is goed bevallen en daarom gaan we de doekjes nu invoeren. Dit betekent niet dat je verplicht bent om de toestellen schoon te maken met een stoffen doekje, als je het prettiger vindt mag je gewoon het papier blijven gebruiken!

Onder de tafel met desinfectie flacons staat een kratje met schone doekjes, na je training mag je het doekje in de wasmand achter laten zodat deze gewassen kan worden voor het volgende gebruik!

Wij vragen jullie wel om er voor te zorgen dat de doekjes niet te nat worden. Wij hebben in de afgelopen maand bij 3 toestellen een onderdeel moeten laten vervangen omdat er toch nog met de spray op de schermen was gespoten en hierbij het desinfectiemiddel in het toestel loopt bij de elektronica. Maak je doekje dus aan 1 kant licht vochtig, en de andere kant blijft droog. Je hoeft dus ook niet voor elk toestel opnieuw de spray in het doekje te spuiten, het middel desinfecteert het voldoende als het doekje licht vochtig is en hoeft dus niet drijfnat te zijn!

Dat was het weer voor deze update, we hopen dat e.a. duidelijk is, maar anders laat gerust weten via infoteam@lifestylevitae.nl

 Nieuwsbrief november 2020